Over de dirigent

Henk van Loon

Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Henk van Loon. Afkomstig uit een muzikale familie begon hij op jonge leeftijd bij brassband Oefening & Uitspanning in Wijk & Aalburg met het volgen van muzieklessen op bugel bij Henri Aarts en behaalde diverse diploma’s.

In de jaren 70 en 80 maakte hij met deze vereniging muzikale hoogtepunten mee en ook op solistisch gebied werden initiatieven genomen. Zo speelde hij samen met zijn broer Wim en Rinus Christ als trio op diverse concoursen en werden 3 maal op rij Nederlands kampioen voor ensembles. Het leverde hen een speciaal voor hen gecomponeerd werk (‘Symphonic Movements’ van Wim D. van Ligtenberg) op én een radio-opname. 

Henk speelde bij diverse orkesten (Amsterdam Staff Band, Veluwe Brass) en speelde lange tijd bij Brassband Schoonhoven-A. Met de genoemde bands maakte Henk concertreizen naar ondermeer Canada, Tsjechië, Engeland, Duitsland, Schotland, Noorwegen. Een jongensdroom ging in vervulling; optreden in de fameuze Royal Albert Hall in Londen met de schotse kampioensband Whitburn Band met dirigent Erik Janssen.

Naast musiceren deed zich de gelegenheid voor om te gaan dirigeren. Henk dirigeerde een gospelkoor waarna een 2-tal jeugdorkesten (fanfare en brassband) volgden. Sinds 2015 is hij verbonden aan Brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen.

Scroll naar boven