Over ons

Historie

Brassband Kunst en Vriendschap werd in het jaar 1900 opgericht als fanfare, waarna in 1985 de omschakeling naar brassband plaats vond. Vanaf haar oprichting tot de dag van vandaag is Kunst en Vriendschap een actieve vereniging die een grote diversiteit aan optredens verzorgt zoals: concerten, muzikaal omlijsten van dorpsevenementen, festivals, begeleiding van kerkdiensten. Het jaarprogramma op deze site geeft een goed beeld van deze activiteiten.

Elk jaar probeert de band deel te nemen aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht. 

Tijdens de diverse optredens probeert Kunst en Vriendschap haar publiek altijd een zo gevarieerd mogelijk programma te presenteren. Naast het originele brassbandrepertoire is er altijd veel aandacht voor licht repertoire, zoals filmmuziek, musicalmuziek en hedendaagse popmuziek. Uiteraard ontbreekt ook een klassieke noot niet op het programma.

1x in de 5 jaar wordt er in Meeuwen een Feestweek georganiseerd, K&V vult dan ook een avond met muziek rondom het thema van de Feestweek. Zo waren er Western avonden, Flower Power concerten en Middel(m)eeuwse klanken te horen in de feesttent.

Sinds 2015 staat Kunst en Vriendschap onder leiding van Henk van Loon. Eerder zijn onder andere Wim Baijense, Kobus Verheij en Ben Ruysink dirigent geweest. Met name Ben Ruysink, die ons helaas is ontvallen in 2015, heeft een onuitwisbare muzikale herinnering achtergelaten. Vol overgave heeft hij tot het eind gedirigeerd en zijn muzikale visie, kennis en jarenlange ervaring overgedragen aan de leden. Daarom is hij ook tijdens een afscheidsconcert vlak voor zijn overlijden benoemd tot ere-dirigent van brassband Kunst & Vriendschap. Zo blijft zijn naam altijd aan onze club verbonden en vergeten we zijn passie voor (brassband)muziek niet.

Toekomst

Om in de toekomst nog te kunnen blijven voortbestaan hebben we wel leden nodig die wekelijks meespelen in de brassband. Ook als u (jong of oud) muziek wilt gaan maken kunt u bij Kunst en Vriendschap terecht. Instrumenten en lesmethoden worden beschikbaar gesteld en lessen kunnen gevolgd worden bij Henk van Loon.

Voor alle vragen kunt u terecht bij een bestuurslid, via het contactformulier of een mail naar secretaris@brassbandkunstenvriendschap.nl.

Scroll naar boven